Het beste ontbijt
19 juni, 2019
Havermout
- Havermout bevat zeer veel vezels die de darmperistaltiek stimuleren.
- De vezels zorgen ervoor dat de suikers minder snel in de bloedbaan terecht komen en zorgt dus voor een minder hoge bloedsuikerspiegel.
- Je voelt je langer ‘vol’ en is dus een prima start van de dag en een zeer goede vervanger van het zetmeelrijke brood (waar bv candida van leeft). Concentratie en energie gaan omhoog.
- In havermout zit een stofje avenanthramide die slagaderverkalking afremmen en de bloeddruk verlagen
- Kortom een ouderwets maar zeer gezond en ook lekker!
Havermout. Hoe maak ik het klaar?
havermout-for-balance
- Weeg 30 gram havermout af.
- Verwarm in een steelpan 200 ml rijstmelk, amandelmelk, sojamelk of havermelk (zeker geen koemelk of geitenmelk!).
- Als de melk tegen de kook aan is strooi je de havermout in de steelpan en laat het op de laagste stand 2 minuten licht koken.
Je kunt de volgende ingredienten (niet allemaal tegelijk, het gaat om de variatie!) toevoegen om het lekkerder, rijker en nog gezonder te maken:
- Handje rozijnen
- Eetlepel Goji bessen (zeer gezond!)
- In stukken gesneden gedroogde abrikozen, vijgen, pruimen, dadels
- Eetlepel geraspte kokos
- Chocoladepoeder
- Banaan
- Kaneel
- Zomerfruit (blauwe bessen, aardbeien, frambozen, bramen)
- Uiteraard geen rietsuiker of witte suiker!
Veel succes en smakelijk eten.